Dec 4, 2013
Comments Off on Analyse van digitale toetsresultaten

Analyse van digitale toetsresultaten

Een groot voordeel van digitaal toetsen is dat antwoorden automatisch nagekeken kunnen worden door het systeem. Op basis van deze resultaten kan eenvoudig een analyse worden gemaakt van de kwaliteit van de toetsvragen: hoe makkelijk is een vraag, hoe vaak wordt een bepaalde afleider gekozen, hoeveel “goede” studenten hebben de vraag goed beantwoord, enzovoorts. Wil je aan de slag gaan met digitale toetsanalyse, lees dan even verder voor een aantal handige links.

Prezi van SURF Masterclass Digitaal Toetsen

In november-december 2011 heb ik een masterclass digitaal toetsen gevolgd. De specialisten Sylvester Draaijer, Sander Schenk en Sharon Klinkenberg hebben alle behandelde stof van deze masterclass in een prezi gedeeld op http://prezi.com/ksd0wxbtdxf-/surf-masterclass-digitaal-toetsen/.

Audiofragmenten SURF Masterclass Digitaal Toetsen

Tijdens de eerder genoemde Masterclass Digitaal Toetsen werden geluidsopnamen gemaakt van de drie sprekers. Je vindt deze opnamen terug op http://www.youtube.com/playlist?list=PL25D30F3F9C5FBF74.

De belangrijkste en makkelijkst te verrichten analyses

Op http://onlineexamineren.nl/over-p-a-en-rit-waarden/ vind je een kort en bondig artikel over het achterhalen van p-, a- en Rit waarden. Wat deze drie waarden precies inhouden en hoe je ze kunt berekenen vind je terug in het artikel.

 

Gerelateerde artikelen:

Comments are closed.