Jul 5, 2013
Comments Off on Facebook met Twitter synchroniseren

Facebook met Twitter synchroniseren

Facebook en twitter logoHet is eenvoudig om er voor te zorgen dat tweets die je op Twitter plaatst, automatisch ook op je Facebookpagina verschijnen. Hoe je er voor kunt zorgen dat (publieke) statusupdates die je op Facebook plaatst, ook op Twitter verschijnen, is iets lastiger. In dit artikel leg ik uit hoe je Facebook kunt synchroniseren met Twitter.

Persoonlijk gebruik ik mijn Twitter account voor “publieke” activiteiten en houd ik Facebook voor mijn directe vrienden, familie en kennissen. Ik heb dus wel ingesteld dat tweets ook automatisch op mijn facebookpagina verschijnen, maar ik wil niet dat mijn facebookberichten ook op twitter verschijnen. Gisteravond kreeg ik echter een vraag van Menno Nicolai om dit voor hem te realiseren. Het was even zoeken, maar de oplossing vind je hieronder.

Facebook met Twitter synchroniseren doe je als volgt:

  1. Open een venster en ga naar Facebook om in te loggen.
  2. Open een tweede venster en ga naar Twitter om in te loggen.
  3. Klik op de link https://www.facebook.com/twitter/ en zorg er voor dat Facebook wordt gekoppeld aan het Twitter account waarmee je Facebook wilt verbinden.
  4. Wijzig de instelling zodat je status updates / foto’s / video’s / links / notities / evenementen voortaan ook op Twitter worden geplaatst:

Facebook instellingen voor twitter

Let op de opmerking onder de vinkjes: Alleen Facebook-berichten met de privacyinstelling Openbaar worden gedeeld op Twitter.

 

Als je er klaar voor bent klik je als laatste op “Wijzigingen opslaan”. Klaar! Facebook zal voortaan automatisch (openbare) informatie die je op Facebook zet, ook op Twitter plaatsen.

Gerelateerde artikelen:

Comments are closed.