Stripverhalen maken met LEGO.com stripmaker

Op de website van LEGO zijn diverse spellen te vinden. Via een weblog van een Amerikaanse docent kwam ik toevallig “Lego City Comic Builder” tegen. Met Lego City Comic Builder is het mogelijk om stripverhalen met behulp van LEGO te maken.

In eerste instantie leek Lego City Comic Builder alleen engelstalig te kunnen worden gebruikt. Via een truukje kwam ik er echter achter dat je ook in een nederlandstalige omgeving strips kunt maken. De nederlandstalige omgeving heet “LEGO.com: Stripmaker

Toepassing in het onderwijs

Door LEGO.com: Stripmaker te gebruiken worden leerlingen gestimuleerd om op een andere manier te schrijven. Zelfs leerlingen (of docenten…) die zichzelf niet heel creatief vinden kunnen op een eenvoudige manier toch stripverhalen maken die ze trots aan anderen kunnen tonen.

Gerelateerde artikelen:

2 Comments

  • weet u meschien hoe een stripverhaal kan maken

    Groetjes Nienke

  • ik wil maken