Gratis tijdlijnen maken met TimeRime

Via een artikel van Wilfred Rubens in mijn RSS Reader liep ik zojuist per toeval een uitstekende tool tegen het lijf waarmee je online tijdlijnen kunt maken. Deze tool heeft als naam TimeRime.

TimeRime is van Nederlandse makelij. Ik heb zelf eerlijk gezegd nog niet met TimeRime gewerkt, ik heb alleen even gekeken naar eventuele restricties voor als je het gratis wilt gebruiken. Je kunt namelijk zowel een gratis als een betaald account nemen.

Gratis vs. Premium

Op deze pagina zie je in detail wat de verschillen tussen het gratis en het betaalde account van TimeRime zijn. Wat mij in positieve zin opvalt is dat je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Gliffy of Mindmeister, een onbeperkt aantal tijdlijnen kunt aanmaken bij de gratis variant. Het aantal items dat je op je tijdlijn kunt plaatsen is beperkt tot 100, in tegenstelling tot 400 items bij de betaalde variant. Je kunt op je tijdlijn uiteraard youtube video’s en afbeeldingen plaatsen. De totale opslag bij het gratis account is beperkt tot 50 mb, in tegenstelling tot 200 mb bij de betaalde variant.

Volgens mij is de gratis versie van TimeRime in principe uitstekend om snel een redelijk complete tijdlijn mee te maken. Mocht je echter regelmatig tijdlijnen willen maken met veel afbeeldingen en andere items op de tijdlijn, dan kun je overwegen om voor 39 euro per jaar een betaald account te nemen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een tijdlijn op TimeRime:

Gerelateerde artikelen:

1 Comment

  • Leuk en dank dat je zo enthousiast over ons schrijft!
    Groet,
    Pico
    namens
    Het TimeRime team