Jan 28, 2011
Comments Off on Eenvoudig mindmappen met Mindmeister

Eenvoudig mindmappen met Mindmeister

Wil je een keer op een andere manier brainstormen? Of zoek je een manier waarop je eenvoudig onderlinge verbanden kunt leggen? Maak dan eens een Mindmap

Een mindmap is een diagram, opgebouwd uit begrippen, teksten, relaties en/of plaatjes, die zijn geordend in de vorm van een boomstructuur rond een centraal thema.

Een mindmap wordt gebruikt om creatieve processen te ondersteunen en bij leren en onthouden.

Je zou heel goed een mindmap op een flipover of een groot stuk papier kunnen maken. Het voordeel van “mindmappen” op de computer echter, is dat je relatief eenvoudig je mindmaps kunt delen en later aan kunt passen of uit kunt breiden.

Zelf gebruik ik Mindmeister om snel en eenvoudig mindmaps te kunnen maken. Ik gebruik het vooral wanneer ik complexe databasestructuren visueel wil maken. Een van de grootste voordelen van mindmister vind ik dat je de gemaakte mindmaps in een groot scala aan formaten kunt opslaan, waaronder PDF, Freemind en Word! In het geval van een Word document wordt je Mindmap omgetoverd tot een document met hoofdonderwerp en een complexe inhoudsopgave zodat je alle punten uit je Mindmap verder uit kunt werken.

Gerelateerde artikelen:

Comments are closed.