Jan 26, 2011
Comments Off on Netvibes #1: Registreren

Netvibes #1: Registreren

Netvibes logo

Voor het bekijken van mijn RSS feeds gebruik ik Netvibes. Maar waarom Netvibes? Er zijn duizenden verschillende RSS readers te vinden op internet.

Een van de argumenten waarom ik Netvibes gebruik is de registratie. Die is namelijk uiterst eenvoudig en snel! Netvibes vraag je alleen om een Gebruikersnaam, emailadres en wachtwoord.

Naast online RSS readers (waarvan Netvibes er een is) zijn er ook diverse offline RSS readers te vinden. Ik geef zelf de voorkeur aan een online methode omdat je dan altijd en overal (mits er een internetverbinding aanwezig is) je RSS feeds kunt bekijken.

In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om je voor Netvibes te registreren.

Aanmelden voor een account

De eerste stap voor het registreren is het openen van de website: http://www.netvibes.com/nl.

Aanmeldlink

Rechtsboven op de website klik je op “Aanmelden”.

Mocht je al een account hebben, dan kun je onder het kopje “Aanmelden” je gegevens invullen en klikken op de groene knop “Aanmelden”. Deze knop had beter als tekst “Inloggen” kunnen hebben, maar goed.

Aangezien je nog niet beschikt over een account, klik je onder het kopje “Nog geen lid?” op de link “Aanmelden”.

Nu krijg je het formulier te zien waarop je slechts 3 gegevens hoeft in te voeren; je gebruikersnaam, emailadres en wachtwoord. Wanneer je de gegevens juist invoert, verschijnt er een groen vinkje achter het betreffende gegeven om aan te geven dat je goed bezig bent. Wanneer je als laatst akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden, klik je op de groene knop “Aanmelden”.

Wanneer alles goed gaat zie je de volgende melding:

Zoals je ziet, is er een bevestigingsmail onderweg naar het emailadres dat je hebt opgegeven.

De inhoud van het emailbericht (helaas voor sommingen engelstalig) heeft zo ongeveer dezelfde strekking als diegene die ik ontving:

De laatste stap van het registratieproces is het klikken op de link in de mail met als tekst “confirm my email address”. Wanneer je dit doet, wordt er een nieuw internetvenster geopend met daarin je persoonlijke Netvibes-pagina:

In dit artikel beschreef ik de stappen die nodig zijn om een account aan te maken voor Netvibes. In een volgend artikel zal ik bespreken hoe je de standaardpagina van Netvibes kunt aanpassen zoals je dat zelf wilt.

Gerelateerde artikelen:

Comments are closed.