Feb 18, 2009
Comments Off on Verslag beoordelingsgesprek leidinggevende

Verslag beoordelingsgesprek leidinggevende

Net voor de start van de cursus ‘Pedagogisch Didactische Bekwaamheid’ heb ik met mijn voormalige afdelingshoofd, Rob S., een evaluatiegesprek gehad over mijn functioneren bij de afdeling. Dit gesprek vond plaats op 18 september 2008.

Je kunt hier het verslag van dit gesprek bekijken (in pdf formaat): [download#4#nohits]

Ik heb het gesprek als erg prettig ervaren. Niet alleen omdat de uitkomst van het beoordelingsgesprek voor mij zeer goed was, maar ook omdat er een bewust tijd was vrij gemaakt om een keer rustig in gesprek te gaan. In een beoordelingsgesprek toont een afdelingshoofd bewust interesse voor je doen en laten op een afdeling, en dat is erg fijn!

Niet alleen hebben we het gehad over mijn sterktepunten, maar ook over factoren die voor mij een bedreiging kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld betrokkenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en servicegerichtheid. Dit zijn drie hele sterke punten van mij, maar ze kunnen er voor zorgen dat ik zelf stress te verwerken krijg, wat uiteindelijk natuurlijk weer niet goed is voor de organisatie.

Ik zie mijzelf de komende jaren nog wel in de rol van docent, maar het lijkt mij ook erg leuk mededocenten te begeleiden bij het invoeren van nieuwe ict-mogelijkheden in de onderwijsomgeving om de zware last van het docent-/mentor-/coaching-schap te verlichten of te vergemakkelijken. Ook het uitproberen van nieuwe mogelijkheden met ‘pilot-klassen’ lijkt mij erg leuk.

Docent zijn is geweldig, maar wanneer er dingen efficienter of beter kunnen, moet dit natuurlijk met beide handen worden aangepakt! Ik ben van mening dat diverse relatief nieuwe ict mogelijkheden hier aan bij kunnen dragen!

Gerelateerde artikelen:

Comments are closed.