Feb 10, 2009
Comments Off on Kwaliteitszorg bij het Learning Centre

Kwaliteitszorg bij het Learning Centre

Binnen het Learning Centre hebben we eigenlijk een hele mooie manier van kwaliteitszorg. Aan het einde van de meeste cursussen namelijk, is er voor de cursist de mogelijkheid tot het invullen van een evaluatie met betrekking tot de cursus. Deze ingevulde evaluaties worden door de administratie van het Learning Centre, maar ook door de docenten die de cursus hebben verzorgd van tijd tot tijd doorgenomen om te kijken waar verbeterpunten liggen en waar een pluim door ons is verdiend.

Wat is mijn Rol binnen het Learning Centre op het gebied van kwaliteitszorg?

Bij het Learning Centre geef ik samen met Bart Feenstra en een aantal student assistenten ICT cursussen. Voor het cursusmateriaal op zich houden Bart en ik ons verantwoordelijk voor de kwaliteit. Daarnaast ontvang ik regelmatig cursusevaluaties, ook diegenen voor onze student assistenten. Wanneer er iets mankeert aan de uitvoering van de cursussen, dan spreek ik de betreffende persoon daar op aan.

Voer ik zelf kwaliteitszorg uit?

Ik heb de mogelijkheid tot het invullen van evaluaties voor de cursus van het Learning Centre gefaciliteerd.  Ik voer zelf geen evaluaties uit, omdat dezen aan het einde van een cursus automatisch al binnen komen.

De resultaten van evaluaties die betrekking hebben op de cursussen die ik geef, verwerk ik in de toekomstige cursussen.

Wat vind ik zelf belangrijk als het om kwaliteitszorg gaat?

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar doen en laten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat collega’s zo nu en dan ook eens een cursus bijwonen, om feedback te ontvangen, maar ook om het te geven tijdens het volgen van een cursus van een collega. Kwaliteitszorg moet volgens mij daarnaast zo transparant mogelijk worden gevoerd.

Gerelateerde artikelen:

Comments are closed.